DANKO JONES: We Sweat Blood

DANKO JONES
We Sweat Blood
Bad Taste

Kolmannen albuminsa julkaissut kanadalaistrio Danko Jones on ennen kaikkea kovan livebändin maineessa. Yhtyeen keikat ovat kiihkeitä energiapurkauksia ja We Sweat Blood tekee kaikkensa yltääkseen samaan. Albumi onkin aggressiivinen ja vimmainen kuin lähes siniseksi pusertuva nyrkki. Mutta kokonaan eri asia on, kuinka kiinnostavaa Danko Jonesin punkin, garagen, rhythm & bluesin ja metallin synteesi puhtaassa kuuntelutilanteessa loppujen lopuksi on.

We Sweat Blood on miksattu ja masteroitu Tukholmassa Danko Jonesin ollessa tien päällä Euroopassa ja bändin asenteesta ja otteesta onkin helppo vetää linja lukuisiin enemmän tai vähemmän hardcoreisesti kitaravetoisiin ruotsalaiscomboihin. Hellacoptersit, Backyard Babiesit ja muut soveltuvat nekin paremmin klubeilla kuin kotona koettaviksi.

Levy on soitoltaan yhtä suorasukaisen päällekäyvä kuin kitaristi-laulaja Danko Jonesin vihaiset lyriikat. Jones käy sanan säilällään ikävien ihmisten kimppuun eikä kyydiltä säästy vastakkainenkaan sukupuoli. Danko Jonesille sydänsurukin on siunausta, mikä ei välttämättä kuvasta positiivista ajattelua. Levyltä löytyy The Crossin raivoa, I Love Living In The Cityn boogieta, Love Travelin tanakkaa riffailua, mutta myös Hot Damn Womanin ikävää hard rockia.

Danko Jones hikoaa albumillaan verta ja räkää, mutta yksi We Sweat Bloodin ilahduttavimpia piirteitä on kaikkein kliseisimmän punksoundin puuttuminen. Kitaroiden iskuissa voi olla myös hiukan ilmaa ja rajuus voi tulla muustakin kuin sirkkeliä jäljittelemällä.