DANKO JONES: The Magical World Of Rock With Danko Jones

DANKO JONES
The Magical World Of Rock With Danko Jones
Bad Taste

Ken on nähnyt Danko Jonesin livenä tai hänet tavannut, tietää miehen puheenlahjat ja vakavan, miltei filosofisen suhtautumisen rock-musiikkiin. Omissa nimissään kulkevaa trioa luotsaava kanadalainen pitää rockia ulkomaailmasta irrallisena saarekkeena ja määrittelee omaksi ammatikseen täysiaikaisen musiikinkuuntelijan. Niinpä Danko Jonesin spoken word -levy ei ole aivan tuulesta temmattu idea.

The Magical World Of Rock sisältää kuusi kappaletta, jotka on tallennettu pienimuotoisen Skandinavian turneen aikana kuluvan vuoden elokuussa. Maineikkaampiin spoken word -rokkareihin, kuten Jello Biafraan tai Henry Rollinsiin, verrattuna Danko Jonesin aiheet pyörivät tiiviimmin rockin ympärillä. Levyllä Jones kertoo kohtaamisistaan muun muassa Ronnie James Dion ja Ozzy Osbournen kanssa palavalla intohimolla ja yleisöään viihdyttäen, aivan kuten musiikinkin keinoin tekee.

Mitenkään erityisen kekseliääksi tai nokkelaksi ei Danko Jonesin paikoin melkoiseksi mekkalaksi yltyvää agitaatiota voi sanoa, mutta erityisesti omaa musiikkiaddiktiotaan kuvaillessa mies tulee osuneeksi varmasti monia muitakin koskettavaan aiheeseen.