Levyarvio: Alas intellektuellit, kauan eläköön hauskanpito – Klamydia ei piittaa aikuiseksi kasvamisesta

Klamydia
Aikuisilta kielletty
Usvaputki

Vesku Jokisen luotsaama Klamydia juhlii 30-vuotista eloaan varmoin elein. Aikuisilta kielletty edustaa rinnat rottingilla suomipunkin vähemmän intellektuellia laitaa. Albumin kylkiäisenä tulevan pari vuotta sitten äänitetyn ja itse päälevyä yksioikoisemmin punkrockia sisältävän Lauantaitanssit-liven perusteella intoa riittää niin bändillä kuin faneillaankin.

Klamydialle punk on yhä ensisijaisesti hauskanpitoa. Aikuisilta kielletyllä suomirockinkin suuntaan kallistuva koheltamisen ylistys saa mausteikseen moninaisia kriittisiä tönäisyjä. Sääntö-Suomi tarjoaa brasseja ja ska’ta ja Fittihitti kommentoi niitä fitnessiin hurahtaneita naisia, jotka haluavat muuttaa kauniit kurvinsa pelkiksi lihaksiksi. Kriitikon päiväkirja ei jätä kohdettaan epäselväksi. Sama pätee myös biisiin Tanssi Pohjois-Koreassa, jolla Klamydia pistää jalalla pohjoiskoreaksi lapsenkasvoisuudestaan huolimatta vaarallisen diktaattorin kustannuksella. Kingi ja kuusipuu käy tribuutista Klamydian oletetun kohdeyleisön karvanoppa- ja wunderbaumrakkaudelle.

Nyt piisas lataa Klamydian juhlalevyn tunnustukselliset loppusanat. Viisas sanoisi nyt riittää, mutta Klamydialle tämä ei sovi. Remellystä on yhtä hauska jatkaa kuin itse elämää.