Levyarvio: Dischargesta Tears For Fearsiin – Arch Enemyn cover-levyllä skaalaa riittää, mutta versiot tottelevat samaa kaavaa

Arvio julkaistu Soundissa 1/2019.
Kirjoittanut: Kimmo K. Koskinen.

Arvio

Arch Enemy
Covered In Blood
Century Media

Pitkän linjan death metal -ilmiö on kerännyt yksiin kansiin uransa aikana tehdyt cover-vedot. Yhteensä 24 kappaleen verran lainakappaleita on melkoinen savotta, mutta kun suurin osa on tuttuja, annin läpikäyminen on ihan hauskaa. Vaan kun samalla kaavalla melodiseksi kuolometalliksi väännetyt versiot seuraavat toisiaan peräjälkeen, niiden teho alkaa aika pian vesittyä.

Bändihän toki tekee ensiluokkaista jälkeä ja saa ihan mainion ryskeen päälle oikeastaan biisissä kuin biisissä. Kappalevalinnat ovat suurelta osin 80-lukulaista heavya Manowarista Kissiin, Queensrÿchestä Europeen ja Judas Priestistä Iron Maideniin. Melodiseen lauluun nojaavien kappaleiden kohdalla alkaa kaivata ärinään edes jonkinlaista sävyä.

Luontevimmin toimivat Megadethin, Dischargen, G.B.H:n ja muiden rymistelijöiden kappaleet, joissa laulumelodia on vähäisessä roolissa. Ruotsalaisen hc-bändi Skitslickersin levytetyn tuotannon vajaassa neljässä minuutissa mättäessään bändin meininki on kuitenkin parhaimmillaan. Myös iisimmältä osastolta löydettyjen Mike Oldfieldin ja Tears For Fearsin tulkinnat osoittautuvat kelvollisiksi. Kertakäyttöisyyden tuoksahdus Covered In Bloodista albumimuotoisena julkaisuna silti välittyy.

Lisää luettavaa