Levyarvio: Parhaat kappaleet mutta ei niiden parhaat versiot – New Orderin live antaa bändin nykykunnosta epäilyttävän kuvan

New Order
Education Entertainment Recreation
Warner

Education Entertainment Recreation tarjoaa kaksi levyllistä popmusiikin historian parhaimpiin lukeutuvia kappaleita pelkistetyn tyylikkäissä kansissa. Ja siinä olivatkin sitten ne hyvät uutiset. Kokoelmalevyn sijaan kyseessä on Lontoon Alexandra Palacessa vuonna 2018 äänitetyn keikan levytys, joka on monessa suhteessa keskinkertainen.

New Orderin soundi on aina ollut kiitettävän moderni, joka tarkoittaa käytännössä sitä että esimerkiksi Power, Corruption & Liesin (1983), Republicin (1993) ja Get Readyn (2001) äänimaailmat eroavat toisistaan radikaalisti. Education Entertainment Recreationilla ollaan jälleen haettu yhtenäisen modernia ilmaisua, josta bändin isoimmat hitit Bizarre Love Triangle ja Blue Monday sisältävä kakkoslevy kärsii ensimmäistä enemmän.

Valitettavasti myös Bernard Sumnerin laulusuorituksissa olisi paikoin rutkastikin parantamisen varaa. Erityisesti Bizarre Love Triangle menee monotoniseksi mokeltamiseksi. Lisäksi mukana laulava yleisö on miksattu todella äänekkääksi. Liekö tarkoituksena ollut osoittaa bändillä yhä olevan faneja, mutta ainakaan musiikillisesti ratkaisu ei toimi. Lähinnä tämä setti saa haluamaan taas kuunnella biisien upeita alkuperäisversioita.