Levyarvio: Simple Minds äänitti uutuutensa vaikeassa tilanteessa, mikä kyllä kuuluu lopputuloksessa

Arvio julkaistu Soundissa 3/2018.
Kirjoittanut: Juha Seitz.

Arvio

Simple Minds
Walk Between Worlds
BMG

Skottilegenda Simple Minds ei viime vuosina ole päässyt lähellekään kasarivuosiensa taiteellista tai kaupallista tasoa, mutta yhtye yhä jaksaa pinnistellä popin kartalla. Bändin levyjä ja keikkoja myydään sen verran, että muusikkojen mielenkiinto pysyy yllä.

Tuore albumi Walk Between Worlds kursittiin kokoon turbulenssin jälkimainingeissa. Pitkäaikainen kosketinsoittaja Andy Gillespie jätti ryhmän viime vuoden alkupuolella, mikä pakotti kitaristi Charlie Burchilliä keskittymään enemmän sormiosoitinten operointiin. Apua herui hieman yllättäen muun muassa Jethro Tullin projekteissa viihtyneeltä Peter-John Vetteseltä, joka kurittaa parilla biisillä pianoa ja vastaa kiekon jousisovituksista.

Kokonaisuutena Walk Between Worlds on sujuva, mutta harmillisen yllätyksetön Simple Minds -tuote. Laulaja Jim Kerrin sekä multi-instrumentalistiksi päätyneen Burchillin rustaamat pop-hehkuttelut kasvavat kolossaalisiksi stadionien täyttäjiksi, joten vaarallisille kulmille löytyy tilaa vain vähän.

Jim Kerr luovii ulottuvalla äänellään mallikkaasti isossa ympäristössä. Tuntuu siltä, että miehen tulkinnat kypsyvät vanhetessa kuin kellarin laatuviini.

Lisää luettavaa