SIMPLE MINDS: Big Music

Arvio julkaistu Soundissa 12/2014.
Kirjoittanut: Arttu Tolonen.

Arvio

SIMPLE MINDS
Big Music
Sony

Kolmekymmentä vuotta sitten taiteelliset taipumuksensa stadionkertseihin vaihtanutta skottibändiä oli helppo pitää U2:n altavastaajana. Tänä vuonna Simple Minds kuulostaa huomattavasti pirteämmältä kuin iPhoneihin puoliväkisin puskevat irkut.

Big Music on upea suoritus jo vuonna 1977 perustetulta bändiltä. Syntetisaattorivoittoinen soundimaailma viittaa Empires & Danceen, Sparkle In The Rainiin ja New Gold Dreamiin, mutta tämä on eleiltään isompi, maailmoja syleilevämpi levy, eli pieni pala hyvällä tavalla stadionpöhöttynyttä Once Upon A Timeakin on mahtunut mukaan. Sekvensserien ja synien käytössä on tapahtunut suurin muutos menneeseen − siinä missä Charlie Burchillin kitara kuulostaa vielä tutulta delayneen ja hienovaraisin modulaatioefekteineen. Levyä kuunnellessa tulee myös usein miettineeksi miten vahva Simple Mindsin vaikutus on ollut moniin tämän päivän suosittuihin bändeihin. 1990-luvulla orkesteri oli helppo tuomita evoluution umpikujaksi.

Hauskana yksityiskohtana bändi versioi levyllä Amerikan mantereen eniten Simple Mindsilta aikoinaan kuulostaneen orkesterin The Callin klassikkobiisin Let The Day Begin. Ja tekee sen hienosti. Sitä kuunnellessa luulee, että bändi soittaa jotain vanhaa biisiään uusiksi.

Lisää luettavaa