Levyarvio: Therapy? teki hieman erilaisen hittikokoelman – Kuuntelukokemus vastaa enemmän uutta albumia

Therapy?
Greatest Hits (The Abbey Road Session)
Marshall

Therapyn? uusi Greatest Hits on toisaalta täysin nimensä mukainen ja toisaalta ei ollenkaan. Uran läpileikkauksen sijaan pakettiin ollaan huolittu vain bändin kaksitoista Englannin top 40 -hittiä. Parhaiden biisien sijaan kyseessä siis todella on suurimmat hitit. Se, miksi levy ei kuitenkaan ole varsinainen greatest hits -kokoelma johtuu siitä, että alkuperäisäänitysten sijaan kaikki biisit ovat uusia Troublegum (1994) -tuottaja Chris Sheldonin kanssa Abbey Roadilla äänitettyjä versioita.

Vahvasti Troublegumin biiseihin nojaavan setin versiot eivät tietenkään ole yhtä hyviä kuin alkuperäiset klassikot, joten kokoelmalevyä etsivän kannattaa mieluummin kääntyä erinomaisen So Much For The Ten Year Planin (2000) puoleen. Kaikki Greatest Hitsin biisit ovat vuosien 1992 ja 1998 väliltä, joten Ten Year Plan on itse asiassa uutta levyä kattavampikin läpileikkaus.

Vaikka varsinainen uudempaa materiaaliakin sisältävä kokoelma olisi jo ihan paikallaan, on Therapyn? kultaisiin vuosiin keskittyvä Greatest Hits varmasti faneille mieleen. Yhtenäisen troublegummaisten soundiensa ansiosta kolmelta levyltä ja yhdeltä ep:ltä biisejä keräävän setin kuuntelukokemus vastaa enemmän uutta albumia kuin kokoelmaa.