THERAPY?: Suicide Pact – You First

THERAPY?
Suicide Pact - You First
Ark 21

Älkää uskoko Andy Cairnsia, vaikka hän kuinka lyttääkin bändinsä kahta edellistä levyä, sillä kelpo kiekkoja sekä Infernal Love ja Semi-Detached olivat. Samaan kastiin kuuluu myös Suicide Pact – You First, vaikka se vähemmän popmainen ja vaikeammin lähestyttävä onkin. Paljon kertoo se, että levyltä ei lohkota sinkkuja. "Sieltä ei löydy hittibiisejä", on yhä juopommalta näyttävä Cairns todennut.
Mutta jos Therapyn? diggailun on aloittanut ennen megalevy Troublegumia, on itsaridiilin ehtojen sisäistäminen varsin vaivatonta. Etenkin varhaistuotannolle ominaisten industrial-vaikutteiden kiusallinen kulmikkuus on karissut pois (ei varmasti vähiten rumpali Fyfe Ewingin poistumisen ansiosta) ja vaikka yhtye onkin aina ollut innostunut Captain Beefheartin tyylisistä poikkitaiteellisuuksista, kunnioittaa synkeä Suicide Pact rockin perinteisiä muotoja, varsin laajalla spektrillä kylläkin. Levyltä löytyy niin tomwaitsmäistä murinaa (God Kicks), Motörhead-punkkia (Other People´s Misery), metallista särmää (Big Cave In) kuin komeaa balladi-osastoa (hieno Six Mile Water). Lauluosuuksissa ei Cairns ole itseään pahemmin säästellyt, sen verran hervottomasti mies on osan vokaalipuolesta vetänyt överiksi.
Ilmiselvästi Therapy? on saanut katharsis-levyllään pahan veren suonistaan. Kuinka paha kaupallinen itsemurha siitä tulee, on tyystin toinen juttu.