THERAPY?: A Brief Crack Of Light

THERAPY?
A Brief Crack Of Light
Blast

Andy Cairnsin määrätietoisesti luotsaama Therapy? juhli 20-vuotista taivaltaan murhaavan aggressiivisella tuplalivellä We’re Here To The End (2010). Nyt pohjoisirlantilaistrio on palannut studioon ja meno jatkuu totutun ärhäkkänä.

Nykykokoonpanossaan jo lähes kahdeksan vuotta toiminut Therapy? ei edelleenkään usko suuriin muutoksiin. Bändin punkmetallinen tykitys uhkaa yhä kiehua yli äyräiden ja taiteellisessa linjassa on pitoa kuin Motörheadillä tai Kotiteollisuudella.

Therapy?n ote on jälleen niin tiukka, että valonpilkahduksilla on A Brief Crack Of Lightilla hyvin vähän mahdollisuuksia. Neil Cooperin rummut iskevät napakasti kuin ammoin sallitut luunapit ja Andy Cairns on sekä laulajana että kitaristina tutun ja nyt jo turvallisenkin vihainen.

Albuminsa prototerapeuttisten raitojen lomassa Therapy? kokee hetkellisen mielenhäiriön. Marlow kuulostaa nimensä herättämiä mielleyhtymiä mukailevalta ääniraidalta kuvitteelliseen salapoliisisarjaan tai -elokuvaan. Instrumentaalisena välisoittona kappale on samalla kuin Therapy?n piikkisen kiero käsitys rautalangasta.