THERAPY?: Crooked Timber

THERAPY?
Crooked Timber
Demolition

rlantilaistrio Therapy? on tarjoillut angstin kyllästämää vertaistukeaan jo tusinan pitkäsoiton verran. Pakko myöntää, että odotukset eivät olleet kovin korkealla.

Onneksi Crooked Timber ei ole säälittävä takaisin tähteyteen -pyristely. Festareiden juhlakansaa kosiskeleva melodisen iskevyyden ja ahdistuksen täsmälääke á la Troublegum (1995) tuntuisi tässä vaiheessa enemmän kuin falskilta.

Yhtye on, ilmeisesti jo aikaa sitten, hyväksynyt polkunsa kapeuden ja panostaa nyt pää pystyssä alternative metalilta kalskahtavaan henkilökohtaiseen terapiaan. Levyn pääpaino on intensiivisessä triosoitossa, etenkin rytmeissä, joista löytyy kiitettävästi variaatiota. High Anxietyllä (2003) debytoinut rumpali Neil Cooper ja alusta asti mukana ollut basisti Mic­hael McKeegan onnistuvat luomaan painostavan tunnelman, jota Andy Cairns tulkitsee ja hienosäätää vakuuttavasti.

Tuottaja Andy Gillin luoma raaka soundimaailma palvelee trion tarkoitusperiä alleviivaten soiton energisyyttä. Levy ei tarjoile unohtumattomia klassikoita, mutta toimii oivana terapiana kuulijalle, jolla riittää kärsivällisyyttä levyn sisäänajoon.