MOTÖRHEAD: Bad Magic

MOTÖRHEAD
Bad Magic
UDR

Ikonisten bändien levytysten innokkaassa seurannassa on aika ajoin se vaara, että vanhojen vuosikertojen aikaansaaman addiktion ylläpitämiseksi pitää välillä tyytyä särpimään pilsnerin vahvuista rappakaljaa, kun tuoreimman purkkiin pannun mäskin kantavierre, humalat ja maltaat eivät saavutakaan totuttua vahvuutta. Motörheadin kanssa tätä vaaraa ei ole ollut yli kymmeneen vuoteen, sillä Cameron Webbin tuottamat kuusi albumia ovat ehtaa tavaraa, joiden parissa ei tarvitse taivastella snaggle-hampaiden tylsymistä tai rock and roll -räyhäkkyyden laantumista.

Tematiikka jauhaa tuttujen lyyris-mekaanisten telaketjujen varassa. Liikkeelle lasketaan myrskyäviä luonnonvoimia, taisteluun marssivia sotavoimia, paholaismaisia yliluonnollisia voimia sekä tietysti
sähkövoimalla pelaavien soittimien ääntä ja vimmaa. Kiivain Motörmomentum raukeaa vain yhdessä jäntevässä voimaslovarissa Till The End sekä Lemmyn tyynesti haltuun ottamassa Rolling Stones -lainassa Sympathy For The Devil. Alkuperäinen tribaalirummutus on virtaviivaistettu Mikkey Deen tyyliin hiukan suorasukaisemmaksi pannujen taonnaksi.

Soittajakolmikko on tiivistänyt yhteistyötään ja on linnoittautunut tekemään ja tallentamaan uudet kappaleet yhdessä suoremmalla livemetodilla kuin aiemmin. Kaikki kolme ovat vahvasti esillä omilla tonteillaan
ja yhdessä enemmän kuin osiensa summa, kun pienoishurrikaanin voima vapautuu mukaansa tempaavaan kiitoon.

Bad Magic on tanakka kolmen vartin leka, joka kolahtaa takuuvarmasti suoraan otsikkoon.

Bad Magic on erinomaisen painokas, vauhdikas ja tasaisen vankka lataus Lemmyn ominaisinta tavaramerkki-jytää, jonka käreän karheasta vokalisoinnista löytää taattua melodista koukkua, iskulausetta ja bassonjyminän repäisevään vauhtiin yllyttämää Phil ”Wizzö” Campbellin kitaran ulvotusta. Brian May käy tempaisemassa The Devil -kappaleen tiukan soolon. Jos Motörhead-tisleen annostus livelavoilla jää Lemmyn kunnosta riippuen taskumatilliseen, tai jää peräti saamatta, Bad Magic on tanakka kolmen vartin leka, joka kolahtaa takuuvarmasti suoraan otsikkoon.