MOTÖRHEAD: Clean Your Clock (dvd)

MOTÖRHEAD
Clean Your Clock
UDR

Motörhead kuului niihin bändeihin, joiden fanit ovat kaikkein fanaattisimpia. Kuvaavaa on, että bändin uudella dvd:llä eräs romanialaisherra kertoo ajaneensa tuhat kilometriä Müncheniin nähdäkseen suosikkiyhtyeensä.

Motörheadin viimeinen rundi näytti jonkun verran jakavan mielipiteitä. Arvostelijat harmittelivat, ettei Lemmy enää ollut parhaassa soittovireessään. No, harvapa seitsemänkymppinen ja sairauksista kärsivä olisikaan. Vertailukohta löytyy samaiselta dvd:ltä, jossa on pätkiä kahden vuoden takaiselta Wackenin-keikalta. Bändi oli silloin selvästi pirteämpi, mutta mitä sitten. Motörhead on silti Motörhead ja Lemmykin jaksaa hommansa itse asiassa oikeinkin hyvin. Tietysti soiton tarkkuudessa on hetkittäisiä puutteita, mutta Mikkey Dee pitää homman laadukkaasti koossa, ja kokonaisuutena konsertti on nautinnollista, joskin samalla myös hieman haikeaa katsottavaa. Kukapa olisi arvannut, että tämä jää yhtyeen perinnöksi faneilleen.

Keikkataltiointi on varsin pelkistetty eikä bändikään – tavoilleen uskollisena – pahemmin jumppaa esiintyessään. Niinpä dvd on ennen kaikkea dokumentti eräästä keikasta yhtyeen viimeiseksi jääneellä kiertueella, joka ei enää jatkunutkaan tämän vuoden puolella Englannissa.