NELJÄ RUUSUA: Poplaulajan vapaapäivä – 20 suurinta hittiä

NELJÄ RUUSUA
Poplaulajan vapaapäivä – 20 suurinta hittiä
Ratas Music Group

Vain elämää -sarjan toisen tuotantokauden kyljessä markkinoille isketty Neljän Ruusun tuore kokoelma niputtaa yhteen bändin tunnetuimpia hittejä. Sen kasaamisessa on päätetty valita niin sanottu pienimmän riesan tie.

Ilkka Alanko, Kode Koistinen, Lade Laakkonen ja Kämy Kämäräinen ovat pitkän uransa aikana tehtailleet tolkuttoman määrän hittejä, eikä tarvitse olla suurikaan fani, jotta valtaosan Poplaulajan vapaapäivän kappaleista tuntisi sanasta sanaan. Luotsivene, Juppihippipunkkari, Tie ajatuksiin, Valuva taivas ja muut vastaavat ovat tyylipuhtaita suomalaisen poprockin ja Depeche Moden yhdistäviä iskusäveliä, jollaisia ei tässä maassa ole juurikaan tehty paremmin. Tuoreimmat singlet Seitsemän päivää selvinpäin ja Katkera kuu solahtavat luontevasti mukaan joukkoon, vaikka bändin huippusuosion vuodet ovatkin takana päin.

Musiikillisessa mielessä moitittavaa ei siis liiemmin ole. Mutta siihen nähden, että levyn tarkoitus lienee esitellä Neljän Ruusun musiikkia Ilkka Alankoon television kautta tutustuneille, paketti on luvattoman köykäinen. Vain yksi cd, ei historiikkia, ei infoa tai kommentteja kappaleista, ei diskografiaa tai mitään muutakaan.

20 biisiä peräkkäin, minimillä pakettiin ja hyvää joulua. Neljä Ruusua olisi ansainnut paremman kokoelman.