RYAN ADAMS: 1989

RYAN ADAMS
1989
Pax Am

Tiesin, että tämä onnistuu. Taylor Swiftin 1989 on viime vuosien parhaita poplevyjä, ja Ryan lähti tekemään omaa näkemystään silkasta kunnioituksesta lähdemateriaalia kohtaan. Ja sehän toimii, heti albumin avaavasta Springsteenhenkisestä Welcome To New York -versiosta lähtien.

1989-remake ei tunnu tippaakaan novelty-proggikselta, vaan se seisoo täydellisesti omillaan Ryanin diskografian parhaassa kolmanneksessa. Alkuperäisbiisien tuntemista se ei myöskään vaadi, niin luontevasti Max Martinin ja muiden modernien popmestareiden yhdessä Swiftin kanssa tekemät melodiset laulut taipuvat Ryanin hyvinkin erilaisiin ja usein melankolisiin versioihin.

Blank Spacen ja Shake It Offin paljaat ja verkkaiset versiot tekevät suuren vaikutuksen, mutta kaikkein parhaiten onnistuvat Out Of The Woodsin alkuperäisen päihittävä, lempeänä keinuva folk sekä Stylen isolla kädellä louhittu soft rock.

Sovitukset on tehty huolella kunkin kappaleen ominta tyyliä puntaroiden, mutta silti levy soi välittömänä ja lämpimän rouheana. Siitäkin tulee hauskaa kontrasti Swift-levyn elektronisuuteen.