SAXON: Metalhead

Arvio julkaistu Soundissa 09/1999.
Kirjoittanut: Marko Säynekoski.
Saxon kuuluu myös niihin bändeihin, jotka viettävät juhlia. Bändin debyyttilevyn ilmestymisestä tulee tänä vuonna kuluneeksi tasan kaksikymmentä vuotta.

Arvio

SAXON
Metalhead
Steamhammer

Saxon kuuluu myös niihin bändeihin, jotka viettävät juhlia. Bändin debyyttilevyn ilmestymisestä tulee tänä vuonna kuluneeksi tasan kaksikymmentä vuotta. Runsaan kymmenen vuoden taipaleen jälkeen Saxonilla oli menossa laskukausi, ja miehistönvaihdoksiakin oli välillä siihen malliin, että treenikämpälle olisi voinut asentaa saluunan ovet.
Neljä vuotta sitten ilmestynyt Dogs Of War loi uskoa tulevaan ja tuoreimmalla levyllään bändi lunastaa lupauksensa. Saxonin omintakeinen tyyli on edelleen tallella, vaikka kehityksen mukana pysyminen on tuonut joitakin muutoksia musiikkiin. Heavy ei ole enää sama asia kuin 80-luvun alussa. Saxon on mukautunut tämän päivän heavyyn, mutta sen ei ole tarvinnut luopua omaperäisyydestä tai tehdä kompromisseja kappaleissaan.
Kiekon nimiraita on erinomainen näyttö siitä, että Biff Byford ja Paul Quinn pystyvät uudistumaan tuoreempien soittajakavereidensa rinnalla ja tekemään laadukasta jälkeä. Sitä paitsi levyltä löytyvä Conquistador kuuluu ehdottomasti Saxonin parhaimpien kappaleiden joukkoon.

Lisää luettavaa