Ufojahdista takaisin viihdyttäjäksi – Robbie Williams pyrkii syöksykierteen jälkeen huipulle

Robbie Williams
Heavy Entertainment Show
Sony

Vuonna 2002 Robbie Williamsin sävellyskumppani Guy Chambers lähti läksimään ja jätti Williamsin määkimään kuin emästään eksyneen vuonan. Seurasi syöksykierre, johon mahtui muun muassa katastrofaalinen Rudebox (2006) sekä Nevadan aavikolla ufojahdissa vietetty sapattivuosi. Ei mikään ihme, että Williams on joutunut viimeiset seitsemän vuotta taistelemaan relevanttiudestaan.

Vaan vesi virtaa ja kaunat unohtuvat. Chambers on palannut Williamsin kelkkaan, ja kaksikko on ollut kiireisenä. Yhteistyön tuloksena syntyi Heavy Entertainment Show, joka kuulostaa siltä, kuin Williams haluaisi kokea uudelleen menetetyt vuodet vanhan taisteluparinsa kanssa. Välillä swingataan, välillä muistellaan brittipopin kulta-aikoja ja välillä taas tapaillaan pianolla Feel-hitin tunnelmia. Aivan kuin Williams olisi tehnyt tämän kaiken jo joskus aiemmin – mutta paljon paremmin.

Yksi poikkeus kuitenkin löytyy: levyn toiseksi kappaleeksi sijoitettu Party Like A Russian on röyhkeässä massiivisuudessaan kenties vuoden nerokkain popkappale. Jos levyn muu materiaali pääsisi edes lähelle sen tasoa, olisi tämäkin teksti kovin erilainen.