ROBBIE WILLIAMS: Live Summer 2003

ROBBIE WILLIAMS
Live Summer 2003
Chrysalis

Kuten Soundi 8/03 näyttävästi raportoi, Robbie Williams heitti elokuun alussa kolme keikkaa jättimäiselle 375.000 hengen yleisölle Knebworth Parkissa. Näiltä keikoilta Williams yhdessä tuottaja Steve Powerin kanssa valitsi parhaat palat Live Summer 2003 -tallenteelle. Levy vahvistaa The Robbie Williams Show -dvd:n kuvaa elämää suuremmasta viihdyttäjästä, jonka keikat ovat yhtä ilotulitusta alusta loppuun. Williamsin alati kirjavammaksi värittyvässä saagassa Live Summer 2003 ei ole kovinkaan merkittävä teos, mutta hyvän mielen se jättää takuuvarmasti.

Let Me Entertain You on paitsi paras kappale, jota Cheap Trick tai Kiss eivät ikinä tajunneet kirjoittaa, myös täydellinen aloitus miljoonaluokan show'lle. Kun Robbie biisin alussa julistaa: "You're about to witness the best show in the world right now!", ei mikään jää epäselväksi. Lätkämatsien vakiolaulatus, Queenin We Will Rock You, saattaa puolityhjässä Hakametsässä kuulostaa kornilta, mutta kun sadattuhannet ihmiset huutavat sen tahdissa keuhkonsa pihalla, on tilanne jo aivan jotain muuta. Ei, tämä ei ole enää pelkkää musiikkia – tämä on massapsykoosia ja hurmosta vakavimmillaan. Puhtaimmilleen tämä tiivistyy levyn päättävässä Angelsissa. Robbien ei tarvitsisi laulaa kappaletta kuin pari tahtia, sillä yleisö suorastaan kaappaa sanat esittäjänsä suusta.

Kaiken hulinan keskellä on kuitenkin hyvä muistaa yksi juttu; Robbie Williams on tällä hetkellä Euroopassa (ja erityisesti Britanniassa) niin suuren luokan stara, että tie ei valitettavasti voi johtaa kuin alaspäin. Vaikka en haluaisikaan povata tummia pilviä Robbien ylle, muistakaamme että myös erään Oasiksen alamäki alkoi Knebworthista.