ROBBIE WILLIAMS: I´ve Been Expecting You

ROBBIE WILLIAMS
I´ve Been Expecting You
EMI

Robbien nykyisestä katu-uskottavuudesta riittäisi jaettavaksi vaikka Oasisille, jota bändäilemällä Robbie muuttui cooliksi kaveriksi. Robbien uusi imago muistuttaa hämmentävästi Kylie Minogueta, joka yhtäkkiä kelpasi jokaiseen trendilehteen ja backstagepartyyn. Musiikillisesti Robbie ei onneksi kuitenkaan yritä mennä väkisin sieltä mistä se olisi cooleinta.
Robbien toisen sooloalbumin yllättävin ja hienoin kappale on Grace, joka voisi olla lähtöisin Paddy McAloonin kynästä ja Style Councilin esittämä. Rohkea veto tähdeltä, jonka levyistä valtaosan kuitenkin ostaa Just Seventeenin lukijakunta. Millenniumin ja Karma Killerin mahtipontinen teatraalisuus palauttaa uskoa popmusiikkiin, jossa on enemmän kimallusta kuin hikeä. Muutamien helmien vastapanoksi Robbie kuitenkin jauhaa turhan monta Oasis kohtaa Bon Jovi – renkutusta tai keskinkertaista balladia, joista on vaikea kuvitella kenenkään innostuvan.
Robbie on ainoa Take Thatin jäsenistä, joka on pärjännyt omillaan. Gary Barlow ei kelvannut, koska edellinen Elton Johnkin julkaisee vielä levyjä ja Mark Owenin retroilu kuulosti jo paperilla toivottomalta. I’ve Been Expecting Youn perusteella voi ennustaa, että Robbie sen sijaan pärjäilee hyvin ainakin seuraavaan levyyn asti.