Kiss-nokkamies Paul Stanley: On ”hulluutta”, ettei Iron Maiden ole vielä Rock ’n’ Roll Hall of Famessa

"He ovat auttaneet luomaan kokonaisen musiikkigenren. Mitä muuta vielä muka vaaditaan?" ihmettelee Stanley.
23.4.2021 09:00

Seuraavien Rock ’n’ Roll Hall of Fame -nimitysten yleisöäänestys on edennyt loppusuoralle. Viisi eniten ääniä kerännyttä ehdokasta saa itselleen yleisöäänen, joka lasketaan yhdeksi tuomariääneksi uusia nimityksiä valittaessa. Äänestystä johtaa tätä kirjoittaessa Tina Turner, jonka vanavedessä tulee Fela Kuti. Kaukana kärkikaksikosta sijoista 3.-5. kamppailevat The Go-Go’s, Foo Fighters sekä Iron Maiden Carole Kingin ja Todd Rundgrenin keikkuessa aivan kärkiviisikon tuntumassa.

Kiss-nokkamies kommentoi äänestystilannetta Twitterissä ja ihmetteli, miten hevijätti Iron Maiden ei ole vieläkään otettu mukaan kunniagalleriaan. Maiden on ollut kelpuutettu ehdokkaaksi jo vuodesta 1995 lähtien, mutta vasta tänä vuonna se on päässyt ensimmäistä kertaa ylipäänsä ehdolle.

”Oli sillä merkitystä heille itselleen tai ei, on hulluutta ettei Maiden ole Hall of Famessa. Ei väliä ketkä ovat äänestämässä, komitean täytyy ottaa heidät mukaan”, Stanley vaatii.

”He ovat auttaneet luomaan kokonaisen musiikkigenren. Mitä muuta vielä muka vaaditaan?”

Iron Maidenin jäsenet eivät itse ole ainakaan takavuosina osoittaneet järin suurta kiinnostusta koko Hall of Famea kohtaan. Esimerkiksi basisti ja perustajajäsen Steve Harris on sanonut, ettei hän ajattele tuollaisia juttuja ollenkaan.

”On kiva, että ihmiset antavat palkintoja ja kunnianosoituksia, mutta me emme lähteneet mukaan bisnekseen niiden takia. En todellakaan menetä yöuniani siitä, ettemme saa jotakin palkintoa, enkä tarkoita erityisesti tätä, vaan ylipäätään mitään palkintoa”, Harris tuumaa.

Laulaja Bruce Dickinson on ollut kannassaan jyrkempi ja todennut aikovansa kieltäytyä kunniasta, mikäli heidät Hall of Fameen joskus nimitetään.

”Rock ’n’ roll ei kuulu mihinkään mausoleumiin Clevelandissa. Rock ’n’ roll elää ja hengittää edelleen, ja jos sen sulkee museoon, se kuolee. Se ei ole pelkästään kamala vaan suorastaan vulgaari ajatus”, Dickinson jyrähti vielä muutama vuosi sitten.

Rock ’n’ Roll Hall of Famen yleisöäänestys päättyy 7. toukokuuta.

Lisää luettavaa