Video: Kun bändikaverin naama ärsyttää liikaa – Loudwire listasi kymmenen riitaa ja käsirysyä rockmaailmasta

Lars Ulrich huutaa v-sanaa päin James Hetfieldin naamaa yhdessä Metallica-dokumentin mieleenpainuvimmassa kohtauksessa.

Pitkät kiertueet, unettomuus, odottelu ja päihteet ovat useimmiten huono cocktail.

Bändissä soittavat vertaavat usein suhdetta kanssasoittajiinsa perheeseen tai monimutkaiseen monen ihmisen avioliittoon. Ja koska muusikotkin ovat vain ihmisiä, ei konflikteilta voi aina välttyä eikä se elo ole aina pelkkää ruusuilla tanssimista. Pitkäksi venyvät keikkareissut, busseissa/lentokoneissa/junissa istuminen, jatkuva odottelu, huono ruokavalio ja siihen päälle vielä mahdolliset päihteet saavat kenen tahansa stressitasot pilviin. Ja vielä kun soittokaverin naamaa joutuu tuijottamaan päivät pitkät, touhu saattaa eskaloitua ikävästi.

Useimmiten näitä asioita ratkotaan kulisseissa ja piilossa julkisuudelta, joskus niistä revitään uutisotsikoita tai tappelut tallentuvat jopa videolle. Metallican Some Kind Of Monster -dokumentti vuodelta 2003 lienee paras esimerkki siitä, kun yhtye pesee likapyykkiään kameroiden edessä. Sosiaalinen media on tuonut hommaan myös oman ulottuvuutensa, kuten olemme Liam ja Noel Gallagherin tapauksessa saaneet todistaa jo niin monta kertaa, ettei tässä enää pysy enää laskuissa perässä.

Loudwire-sivusto on koonnut kymmenen mehukkainta ja ikävintä riitaa ja käsirysyä rockpiireistä yhteen videoon. Mukana ovat jo mainitun Metallican lisäksi muun muassa Lamb Of God -muusikoiden murtuneeseen nenään johtanut nyrkkitappelu sekä Marilyn Mansonin ja kitaristinsa John 5:n kesken keikan sattunut yhteenotto. Katso video tuosta alapuolelta.