THE 69 EYES: Wasting The Dawn

THE 69 EYES
Wasting The Dawn
Gaga Goodies

Stadin kovimmat ajavat edelliselle Wrap Your Troubles In Dreamsille valjastamallaan metallikuorisella katujyrällä siihen malliin, että ymmärtää hyvin miksi bändi on maailmalla saavuttanut alan piireissä jonkinlaista kulttisukseeta, mutta ruotsalaiskollegoiden tapainen isompi läpimurto on jäänyt tekemättä. Ronskisti rouhivia ja jämerästi jyrääviä riffejä sekä ankaraa asennetta tuntuu riittävän muutaman iskevän kipaleen takomiseen, mutta saman tasokkuuden ylläpitäminen koko kiekon mitassa ei onnistu.

Tyylikkäisiin kansiin pakattu Wasting The Dawn starttaa kyllä erittäin lupaavasti, sillä Truck On, Lay Down Your Arms sekä Type O Negativemaisessa goottihymistelyssä levyn muusta linjasta selkeästi poikkeava nimibiisi potkivat tutkaimen kevyesti kumoon. Vielä näitä seuraava You Ain´t The Reason rullaa ryhdikkäästi, mutta sen jälkeen bootsit alkavat lipsua keskinkertaisten biisien alamäessä siitä huolimatta, että Entombedin laina-Alex pyrkii kitarasooloillaan vetämään niitä pois kaltevalta pinnalta.

Loppupuolen valomerkkinä toimii 70-lukulaisen groovisti svengaava Be My Speed, mutta sen jälkeiset kolme tasapaksua veivausta voi määritellä vokalisti-Jyrkin omin sanoin: ”Maybe men don´t know but lil´ girls sure understand”.