THE 69 EYES: Framed In Blood – The Very Blessed Of

THE 69 EYES
Framed In Blood - The Very Blessed Of
Gaga Goodies

Monilla on ollut vaikeuksia sietää The 69 Eyesia. Alkuvuosinaan bändi uhosi tekemisistään Suomessa ennenkuulumattomalla tavalla, sillä täällä on totuttu vaatimaan sanoille katetta. Vuoteen 1999 asti bändillä ei ollut sitä tarjota, mutta suu kävi jatkuvasti. Underground-henkinen ja sarjakuvamainen asioiden eteenpäin vieminen ei kaikkia vakuuttanut ja bändi leimautuikin tyhjän puhujaksi. Erityisesti muistuvat mieleen kommentit, joita meikäläisenkin korviin tultiin kuusysien keikoilla kiuskuttelemaan: noista meikkipelleistä ei koskaan tule mitään!

Bändi kuitenkin kokeili sinnikkäästi erilaisia juttuja ja viestitti koko ajan, että siellä ja täällä on innokasta 69-ryhmää ja kovaa hässäkkää meneillään. Kunnes mainittuna vuonna Wasting The Dawn -sinkku poiki pienen hitin kotimaassa ja bändi löysi linjansa. Katurock-henkinen imago alkoi muuttua rajusti gootimpaan suuntaan ja vuonna 2000, Gothic Girl -sinkun ja Blessed Be -levyn kautta, lähes kymmenen vuoden suun pieksämisen jälkeen jysähti.

Framed In Blood läjää kuuden levyn mittaisen uran samaan pakettiin ja vaikka kahden viimeisimmän levyn biisit ovat oikeutetusti suuremmalla volyymilla läsnä, on varhaisemmalta uraltakin löydetty mukaan tarttuvaa ja arvokasta aineistoa. Bändin kaikki levyt omistavat ovat tehneet tämän havainnon aikaisemminkin, mutta yksissä kansissa se on erityisen hyvin nähtävissä: bändin lähestymistapa varhaisempaan tuotantoonsa on erilainen, mutta eivät Wrap Your Troubles In Dreamsit ja Too Much To Loset ole sittenkään musiikillisesti hirveän kaukana Blessed Ben ja Paris Killsin vampyyritaajuuksilta. Kiivaimmat trendiloikkarisyyttelijät joutuvat viimeistään nyt tarkistamaan argumenttejaan.

The 69 Eyesin albumeilla on aina ollut epäolennaisia biisejä, mutta Framed In Blood osoittaa, että sille on kertynyt kymmenkunta hiton tarttuvaa ja linjakasta laulua takataskuun. Itse asiassa kuunteluun pitäisi varautua säkillisellä valkosipulia, kourallisella krusifiksejä ja teroitettu tammipuinen keppi kädessä, jos vampyyrin puremalta haluaisi välttyä. Yhtyeestähän on tulossa goottirockin Bon Jovi!