THE 69 EYES: X

THE 69 EYES
X
RCA

Edellisellä albumillaan Back In Blood (2009) The 69 Eyes keskittyi vampyyriteemaan varsin kokonaisvaltaisesti ja rockaavalla otteella. Bändin kymmenes levy X on toista maata. Uusiutuminen tapahtuu sopiviksi todetuissa raameissa ja onnistuu upeasti.

Tukholmassa On The Verge -tuotantotiimin johdolla äänitetty X asettaa näyttämölle gootahtavan rockpumpun, joka ei häpeile olla melodinen ja pop. Albumin astetta kevyempi ja romanttisempi kosketus palauttaa mieleen The 69 Eyesin parhaat puolet ja toimiva kokonaisuus pitää heikkoudet havaitsemattomissa. Myös laulaja Jyrki69 kuulostaa entistäkin luontevammalta tämän biisimateriaalin parissa.

Monet X-levyn kappaleet kertovat rakkauden päättymisestä. Jos bändi ei olisi hankkinut niin leimallista goottirock-imagoa, voitaisiin puhua erolevystä, jonka tunnelmasta löytyy samalla jotain vapautunutta. Vampirismi edustuu lyriikoissa tällä kertaa vain hienovaraisesti. Musiikillisesti The 69 Eyes ei louhi kaukana Blessed Be -levyn (2000) hittisuonesta. Uutukaisen parhaat kappaleet saatavat silti olla joukosta eniten erottuvat rautalankaballadi Borderline ja riehakkaat ”rocks off” -fiilikset tarjoava I’m Ready.  

X on täydellisesti The 69 Eyesin arvon mukainen tuotos ja ehdottomasti yksi bändin parhaista albumeista. Tytöt sen ymmärtävät ja pojat löytävät siitä heikon kohtansa. Tämä levy takataskussa kelpaa paukutella henkseleitä vaikka Sunset Boulevardilla.