THE 69 EYES: Motor City Resurrection

THE 69 EYES
Motor City Resurrection
Gaga Goodies

On siinä ollut moni teini-ikäinen Jürgen ja Liese-Lotte huuli pyöreänä, kun The 69 Eyesin goottihymistelystä innostuttua ollaan suurella vaivalla hankittu Suomesta yhtyeen varhaistuotantoa. Täällähän on aina ollut tiedossa, että bändin trendien liikkeitä seuraava tuuliviiri on lepattanut kuin Dannylla konsanaan.

Motor City Resurrection on uudelleenjulkaisu vuonna 1995 vain Japanissa ilmestyneestä kokoelmasta. Runsailla bonuksilla kuorrutettu paketti kattaa vuodet 1990-96 eli se päättyy debyyttialbumi Bump'n' Grindiin. Niinpä tämä kooste pysyttäytyy kokonaan esikuvilleen syvään kumartavassa glam rockissa. Tuohon aikaan ei The 69 Eyesille ollut vastusta mitä röyhkeään rock-kukkoiluun tuli. Noista ajoista on moni asia muuttunut, mutta Jyrki Linnankivi uppoutuu nykyään goottiromantiikan historiaan yhtä täysillä kuin kymmenen vuotta sitten pin-up -kulttuuriin, roskaelokuviin tai biker-mytologiaan.

Covereita (Kiss, MC5, Alice Cooper, G.G. Allin…) suositaan isolla kädellä, mutta tähtihetket ovat paikallistettavissa helposti myös omasta tuotannosta. Harmi vain, että jokaista Sugarmania ja Barbarellaa kohti tälläkin levyllä on Hot Butterflyn ja The Hills Have Eyesin tasoisia työläästi ontuvia muotopuolia.