Karismaa, torvia ja tyttökuoro – Olavi Uusivirran live kaipaa musiikin seuraksi myös kuvaa

Olavi Uusivirta
Olavi elää!
Johanna

Olavi Uusivirta on niitä artisteja, jotka kiinnostavat sekä nuorisoa että iäkkäämpiä kuulijoita musiikillaan, jossa on tarpeeksi tätä päivää ja myös tiettyä retrohenkisyyttä. Sen lisäksi hän on magneettisen esiintymiskyvyn omaava artisti.

Olavi elää! on hyvä läpileikkaus miehen laajasta tuotannosta, eikä hänen pätevää yhtyettään pidä aliarvioida: joustavan rytmiryhmän ohella kitaristi-kosketinsoittaja ja levyn tuottanut Timo Kämäräinen tekee hienoa jälkeä.

Albumi on äänitetty neljältä eri tämän vuoden keikalta; erikoisimmat taltioinnit ovat peräisin Helsingin Juhlaviikkojen Huvilateltasta, jonka esityksessä käytettiin lisänä muun muassa torvia ja tyttökuoroa. Otoksia on käytetty runsaasti ja ne ovat kiinnostavia. Jonna Tervomaan vierailu kappaleessa Nuori ja kaunis on onnistunut ja kaksikon äänet soivat hyvin yhteen.

Tässä tapauksessa livetallenne olisi saanut lisäarvoa dvd-julkaisusta, mutta Suomen pienille markkinoille sellaista ei kaiketi kannata tehdä. Olavi elää toki tälläkin julkaisulla, mutta osa viehätyksestä katoaa, kun kiistattoman karismaattisen esiintyjän lavaliikehdintää ei näe. Hyvä silti näinkin.