Levyarvio: Sonata Arctica tallensi akustiset tulkintansa levylle – Ydin löytyy mutta livelevy olisi ajanut saman asian paremmin

Sonata Arctica
Acoustic Adventures - Volume One
Atomic Fire

Sonata Arctica teki vuonna 2019 akustisen kiertueen, jonka suosion innoittamana bändi päätti tallettaa kappaleidensa akustiset versiot myös levylle.

Sonata Arctican melodinen metalli on perustunut bändin kykyyn löytää kappaleisiinsa vielä enemmän voimaa kuin bändiltä voisi odottaakaan, ja yhtyeen tunnelataus on ihan omaa luokkaansa. Sonata Arctican sävellykset toki kestävät monimuotoistakin sovittamista, ja siksi yhtyeen on ollut eittämättä helppo muokata kappaleensa akustisiksi versioiksi. Bändin kappaleiden ytimessä ovat usein onnistuneet ja koukuttavat melodiat, jotka näin riisutumpina versioina osuvat jopa helpommin maaliinsa. Sonata Arctican muusikoiden suvereenit taidot ovat kyllä käyneet ilmi jo bändin muilta levyiltä, mutta akustisilla versioilla soittajien dynaaminen työskentely kohoaa selkeämmin esiin.

Acoustic Adventures ei aivan sovellu samanlaisiin käyttötarkoituksiin kuin bändin sähköiset levyt, mutta sillekin on helppo ounastella paikan löytyvän. Levyn kestäessä pelko voiman katoamisesta osoittautuu liitoitelluksi, mutta ei täysin turhaksi. Niin hienolta kuin biisit kuulostavat, albumi jää hieman etäiseksi. Konserttitallenne olisi puolustanut paremmin paikkaansa.