SONATA ARCTICA: Reckoning Night

SONATA ARCTICA
Reckoning Night
Nuclear Blast

Sonata Arctica on kyennyt yllättämään jokaisella levyllään ainakin jossain määrin. Bändin lennokkaan kepeä ja notkeasti etenevä soitto yhdessä melodisesti onnistuneiden sävellysten kanssa ovat olleet toimivia paketteja.

Tätä kaikkea ei pidä puuttuman uudeltakaan levyltä. Sonata Arctica pystyy luonnollisesti käyttämään hyödyksi ammattitaitoaan, mutta tällä kerralla yllätysmomentti jää perin vaatimattomaksi. Uuden levyn biisit ovat varmaa peruskauraa, jonka siemenet ovat itäneet jo aiemmilla levyillä. Toki Reckoning Nightin kappaleet ovat vaikuttavia, mutta Sonata Arctica -skaalalla katsottuna yhtye ei tällä kertaa pysty soittamaan jalkoja alta.

Mutta ainakin bändi vaikuttaa olleen innostunut paneutumaan niihin pieniin yksityiskohtiin, joiden nokkeluus on paikoin aivan omaa luokkaansa. Tuntuu siltä, että Tony Kakon ja kumppaneiden neronleimaukset menevät kuin helmet sioille, sillä ainakin Säynekoski olisi kaivannut paikka paikoin pikkuisen selkeämpää alleviivausta ymmärtääkseen asian päälle. Niinhän jätkät ovat aina ennenkin tehneet.