MEGADETH: The System Has Failed

Arvio julkaistu Soundissa 09/2004.
Kirjoittanut: Antti Mattila.
Dave Mustainen käden soittokunnottomaksi telonutta tapahtumaa on kärkkäissä huhupuheissa epäilty itsemurhayritykseksi puutarhanhoitoonnettomuuden sijaan.

Arvio

MEGADETH
The System Has Failed
Sanctuary

Dave Mustainen käden soittokunnottomaksi telonutta tapahtumaa on kärkkäissä huhupuheissa epäilty itsemurhayritykseksi puutarhanhoitoonnettomuuden sijaan. Joka tapauksessa Megadethin ura pantiin tuolloin pakettiin, ja jonkin sortin skismoja jäi, sillä kun bändiä ruvettiin herättelemään uudelleen, Ellefson-DeGrasso-Pitrelli -akseli ei ollut kiinnostunut jatkosta. Tekijämiehiä kuitenkin tarvittiin, sillä The System Has Failed pyrkii takaisin Rust In Peacen taajuuksille. Niinpä kahdella ensimmäisellä albumilla kitaroinut Chris Poland napattiin sooloavuksi, ja sormijumppa onkin kiivasta läpi levyn. Aivan soseena ei voi Mustainenkaan käsi olla.

Megadeth ei ole tehnyt montaa kiitettävää biisiä 1992 ilmestyneen Countdownin jälkeen, mutta nyt kuullaan järisyttävän hyviä osia. Muutamasta kiihdytyksestä tulevat mieleen Peace Sellsin kuviot, jossain laulumelodiat kielivät So Far, So Goodista, mutta rakenteellisesti lähin nimittäjä on Rust In Peace. Toki myöhempien vuosien rauhallisempi ote kuuluu yhä, vähän liiankin paljon, ja törkeän hienoista osista ei tahdo läjäytyä täysin onnistuneita biisejä.

The World Needs A Heron aikaan puuskutettiin paluusta jyrkempään metalliin, mutta vasta nyt uholle on laadullista vastinetta. Paras Mega-kiekko 12 vuoteen.

Lisää luettavaa