PET SHOP BOYS: Format

Arvio julkaistu Soundissa 2/2012.
Kirjoittanut: Mikko Meriläinen.

Pet Shop Boysille täytyy nostaa hattua siitä, että kaksikko on vielä cd-singlen jälkeisinä aikoinakin jaksanut panostaa sinkkujen ekstrabiiseihin. Format kokoaa yhtyeen uran jälkimmäisen puoliskon b-puolet vuoden 1996 Bilingualista tuoreimpaan Yes-albumiin (2009).

Arvio

PET SHOP BOYS
Format
Parlophone

Pet Shop Boysille täytyy nostaa hattua siitä, että kaksikko on vielä cd-singlen jälkeisinä aikoinakin jaksanut panostaa sinkkujen ekstrabiiseihin. Format kokoaa yhtyeen uran jälkimmäisen puoliskon b-puolet vuoden 1996 Bilingualista tuoreimpaan Yes-albumiin (2009). Alkupään kääntöpuolet löytyvät 1995 ilmestyneeltä Alternative-kokoelmalta.

Täydellinen b-puolikokoelma esittelisi nipun biisejä, joita kuunnellessa ei voi kuin ihmetellä miksi ne eivät päätyneet albumeille sekä nipun ilmaisun rajoja kartoittavia kiinnostavia tyylikokeiluja. Loistava Alternative oli juuri tuollainen, Format on epätasaisempi ja tylsempi tapaus – mutta niinhän ovat olleet Pet Shop Boysin viimeiset viisi albumiakin.

Totta kai näiden 38 biisin joukkoon mahtuu upeita hetkiä, ovathan asialla Britannian välkyimmät popnerot. Tina Turnerille tehdystä Confessions-biisistä löytyy kaunis demoversio, Delusions Of Grandeur on duon uljaimpia lauluja ja balladiosastolla pakahduttavat eritoten Hit And Miss sekä Always. Onnistunut on myös Pet Shop Boysin versio newyorkilaisbändi My Robot Friendin hienosta We’re The Pet Shop Boys -kappaleesta.

Lisää luettavaa