STRATOVARIUS: The Chosen Ones

STRATOVARIUS
The Chosen Ones
T&T

Stratovarius on niputtanut joukon vanhoja kappaleitaan samalle levylle. Valikoimassa ei ole valittamista varsinkaan, kun fanit ovat itse saaneet vaikuttaa siihen, mitä lauluja mukaan tulee. Itse asiassa bändin levyiltä on vaikea poimia ehdotonta suosikkia, joka olisi ylitse muiden, sillä jokaiselta levyltä on löytynyt useampiakin helmiä.
The Chosen Ones on mainio keino seurata yhtyeen kehityskaarta. Bändi on levy levyltä kohentanut soundimaailmaansa ja yhtyeestä on kasvanut tiukka sekä yhtenäinen heavykone. Etenkin Timo Kotipellon laulun kehityksen kuulee hyvinkin selvästi. Nykyään miehen äänessä on selvästi tukevampaa potkua kuin hänen ensimmäisillä Stratovarius -töillään.
Lisäksi levy puhuu sen väittämän puolesta, että Stratovariuksen musiikki olisi antanut aihetta jo paljon aikaisemmin nykyisen kaltaiseen suosioon. Maailmalta nimittäin löytyy paljon tunnetumpia, mutta silti hepposemmin eväin liikkeellä olevia yhtyeitä. Toisaalta kuitenkin Stratovarius on saanut kohtuullisen rauhassa kehittää itseään ja bändistä on varsinkin kansainvälisten soittajien myötä kehkeytynyt monipuolinen ja tinkimätön ryhmä.
Timo Tolkki on yhtyeen alkuajoista saakka tiennyt tarkalleen, minkälainen hyvän heavybiisin täytyy olla. Miehen sisäinen visio ei ole olennaisesti muuttunut, mutta uutta ammennettavaa tuntuu vain löytyvän, sillä täytebiisejä yhtyeen levyiltä on aivan turha etsiä.
Stratovariuksen biisit ovat täyden kympin kamaa. Miksi bändi ei tehnyt saman tien tuplalevyä?