John Lydon aikoo kaikesta huolimatta katsoa laulajan raivon partaalle ajaneen Sex Pistols -sarjan – ”En oikeasti haluaisi, mutta minun on pakko”

EPA-EFE / FACUNDO ARRIZABALAGA / ALL OVER PRESS

Danny Boylen ohjaama sarja on laulajasta väärin kaikilla mahdollisilla tasoilla.

Hulu- ja Disney Plus -suoratoistopalveluissa julkaistaan toukokuun lopussa Danny Boylen ohjaama kuusiosainen Pistol-sarja, joka perustuu Sex Pistols -yhtyeen kitaristi Steve Jonesin muistelmiin. Sarja on saanut medioissa runsaasti palstatilaa jo ennen kuvausten alkua lähinnä siksi, että se on suututtanut Sex Pistols -laulaja Johnny Rottenin, oikealta nimeltään John Lydonin. Lydon on useaan otteeseen haukkunut ilman hänen osallisuuttaan tehdyn sarjan ja sen tekijät maan rakoon ja hän myös haastoi sarjan tuottajina toimivat entiset bänditoverinsa oikeuteen. Oikeusistuin kuitenkin katsoi asian kitaristi Jonesin sekä rumpali Paul Cookin hyväksi.

Tuoreessa The Sun -lehden haastattelussa Lydon sanoo olevansa loukattu ja petetty, ettei häntä, yhtyeen keulahahmoa,  edes kysytty mukaan avustamaan sarjan teossa.

”Minun sivuuttaminen on järkyttävän typerä liike. Aivan naurettavaa. Haistakaa paska. Minä kannattelin heitä vuosien ja vuosien ajan, koska he olivat hyödyttömiä. Yhdelläkään näistä mulkuista ei olisi uraa ilman minua”, Lydon jyrähtää turhautuneena.

”He pitivät koko asian minulta salassa ja heistä se on hyväksyttävää. Minä itse en pystyisi tekemään niin toiselle ihmiselle. Koko asian salakähmäisyys on aivan järjetöntä ja oletus siitä, että olisin suhtautunut projektiin jo lähtökohtaisesti negatiivisesti, on itsessään jo täysin naurettava. Minä tein ne biisit ja minä olen se kuva ja nimi, jolla sarjaa mainostetaan.”

Lydon sanoo The Sunille tienneensä, ettei tule voittamaan oikeusjuttua ja se ajaisi hänet taloudelliseen kurimukseen, mutta hän ei nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin haastaa hänen bänditoverinsa, jotka sivuuttivat laulajan bändiä koskevista asioista päättäessään.

”Minulle annettiin vain pari päivää aikaa päättää, onko asia minusta ok ja annanko luvan käyttää biisejämme sarjassa, jossa minulla ei ole osaa eikä arpaa”, Lydon toteaa.

”Tiesin, etten voisi taistella Disneyn mahtia vastaan ja tulen kärsimään siitä, mutta tein sen silti, koska he tekivät väärin. Se oli väärin kaikilla mahdollisilla tavoilla, suorastaan ryöstöä.”

Kaikesta tästä huolimatta Lydon sanoo kuitenkin aikovansa katsoa sarjan, kun se julkaistaan – ihan vain nähdäkseen, mitä hänen vanhat bänditoverinsa hänestä sanovat.

”En oikeasti haluaisi, mutta minun on pakko tarkistaa faktat. En ole nähnyt siitä sekuntiakaan etukäteen enkä ainoatakaan käsikirjoitusta. Olen täysin suljettu sen ulkopuolelle”, Lydon sanoo.

”Jos sarjassa on mitään todellisuuspohjaa, sitä ei olisi piiloteltu minulta.”