Nightwishin multi-instrumentalisti ei lukeudu Tarja Turusen lauluäänen faneihin: ”Se ei oikein toiminut minulle”

7.1.2019 21:18

Nightwishiin laulaja Floor Jansenin kanssa täysipäiväiseksi jäseneksi vuonna 2013 ”ylennetty” multi-instrumentalisti Troy Donockley kertoili kuulumisiaan ennen yhtyeen viime joulukuista Milanon-keikkaa.

Youtubeen tiensä löytäneessä haastattelupätkässä mies muun muassa kertoo kiteeläisyhtyeen keikkavahvuuteen liittymisen vuonna 2007 mullistaneen elämänsä viimeistä piirtoa myöten.

”Kyllä, ehdottomasti. Se vei minut täysin uudelle polulle. Se on polku, jota en myöskään osannut odottaa. En ollut lainkaan valmistautunut moiseen. Mutta se todella laajensi horisonttiani. Vaikka taustani onkin rockissa, pääasiassa progen ja perinnemusan parista, en koskaan oikeastaan hypännyt metalliskeneen mukaan, vaikka toki kasvoinkin sen parissa. Diggasin junnuna [Led] Zeppelinistä ja kaikesta sellaisesta, mutta mitä tuli metaliin ja sinfoniseen metaliin, olin täysi noviisi. Minulla ei ollut siitä minkäänlaista kokemusta. Genreen sukeltaminen täytenä aloittelijana oli suhteellisen tajunnanräjäyttävä kokemus. Mutta nykyisin olen tietenkin monissa liemissä keitetty veteraani.”

Entä kaduttaako miestä se, ettei hän ehtinyt koskaan työskennellä alkuperäisen Nightwish-solisti Tarja Turusen kanssa.

”Ei, ei yhtään. Tilanteeni oli tietenkin ainutlaatuinen ja loi erilaisen näkemyksen siitä, millainen yhtye Nightwish oli”, mies kertoo. ”Ennen Once-albumia minulla ei ollut hajuakaan keitä he olivat. En ollut kuullutkaan heistä. En ollut kuullut mitään materiaalia ennen Oncea. Oncen jälkeen Anette [Olzen] saapui [vuonna 2007]. Lisäksi pidän Anetten äänestä. Mielestäni Anette oli loistava laulaja. Tarjan ääni ei oikein toiminut minulle. En ollut Tarjan äänen fani… tulin mukaan oikeaan aikaan Anetten myötä, mutta sitten tietenkin kaikki planeetat osuivat kohdilleen ja paras mahdollinen tapahtui, kun Floor tuli mukaan. Floorilla on kaikki mitä tarvitaan, aivan kaikki. Lisäksi hänen kanssaan on mahtavaa hengailla. Hän on kultainen. Ja varsinainen voimanpesä. Hän voi laulaa mitä tahansa. Olemme siis erittäin, erittäin hienossa tilanteessa tällä hetkellä. Bändi on todella tukevalla ja vakaalla pohjalla, mitä se ei ollut aiemmin. Luhistuminen on muutamankin kerran ollut todella lähellä. Mutta asiat ovat nyt mallillaan.”

Nightwishin seuraavan studioalbumin odotetaan ilmestyvän vuoden 2020 aikana. Holopainen on aiemmin kertonut levyn kappalemateriaalin olevan musiikin puolesta jo täysin valmista kauraa.

Voit katsoa Donockleyn haastattelun kokonaisuudessaan tuosta ylempää.

Lisää luettavaa