The Dirtissä Nikki Sixxiä näytellyt Douglas Booth muistelee ohjaajan erikoista ohjeistusta – Sai myös itse basistilta paljon tukea rooliinsa

Boothin mukaan näyttelijät halusivat myös oppia soittamaan Mötely Crüen kappaleet autenttisesti.

Mötley Crüe -basistia maaliskuun lopulla Netflixissä julkaistussa The Dirt -elokuvassa näytellyt Douglas Booth kertoo IGN:n haastattelussa saaneensa Nikki Sixxiltä runsaasti apua ja tukea rooliin valmistautuessaan.

Booth kertoi lukeneensa käsikirjoituksen sekä sen perustana olleen Törkytehdas-kirjan ja katsoneensa paljon videoita, joiden perusteella hän muodosti kuvan, millaista henkilöä hän tulee esittämään. Booth myös muisteli näyttelijän ja muusikon ensimmäistä tapaamista ja miten ohjaaja Jeff Tremaine ohjeisti Boothia esittämään elokuvassa täysin päinvastaista tyyppiä kuin Sixx tänä päivänä on.

”En tiennyt yhtään, millainen tyyppi oven takaa paljastuu. Olin lukenut hänestä niin paljon ja minua hermostutti, koska hän on niin pahamaineinen hahmo. Mutta sieltä paljastuikin todella lämmin, avoin ja ystävällinen mies, joka teki oloni todella mukavaksi”, Booth muistelee.

”Kun sitten lähdimme pois, ohjaaja sanoi minulle: ’Tämä henkilö on hyvin erilainen kuin se, jota tulet esittämään. Esität häntä sellaisena kuin hän oli silloin’. Minun piti tiedostaa, miten paljon hän on muuttunut.”

Booth sanoo kaikkien näyttelijöiden asettaneen riman korkealle ja syventyneensä toden teolla Mötley Crüen tyyppeihin. Hän myös kiittelee, miten näyttelijöille annettiin tähän tavallisesta enemmän aikaa ja paremmat mahdollisuudet. Booth sanoo näyttelijöiden myös halunneen opetella oikeasti soittamaan bändin biisejä. Näyttelijät pitivätkin ennen kuvauksia neljän viikon bändileirin, jonka aikana he treenasivat 10 tuntia päivässä valmentajien kanssa.

”Nikki oli itse suureksi avuksi. Hän lähetti minulle lyhyitä kitara- ja basso-opetuksia matkoillaan. Hän istui hotellissaan ja lähetteli minulle sointukuvioita sun muuta. Minulla oli paljon materiaalia käytettävissä”, Booth kiittelee.