Arvio: Ja taas kaikki on pielessä – Eelsin nerokkuus syntyy vastoinkäymisistä

Eels
The Deconstruction
E Works

Mark Everett jos kuka tietää miltä hajoaminen ja itsensä kokoaminen tuntuvat. Eelsin nokkamiestä kohdanneet lukuisat henkilökohtaiset tragediat ovat heijastuneet myös yhtyeen levyille. The Cautionary Tales Of Mark Oliver Everettin (2014) jälkeen Everett on ehtinyt rakastua, avioitua, erota ja saada ensimmäisen lapsensa. Kaikki nämä kokemukset ovat siivilöityneet Eelsin kahdennelletoista albumille.

The Deconstructionin nimikappale on upeine jousisovituksineen ja musertavine riveineenkin tyypillisen nerokasta Eelsiä. Taso pysyy yllä myös jatkossa karheiden rockpalojen ja herkkyydellään hengitystä pidättelemään yllyttävien balladien seuratessa toisiaan lähes vuorovedoin.

Rusty Pipesin vakava tempo vie kohti viimeisiä juhlia, jotka ovat edessä vaikka niihin ei haluaisikaan mennä. Surumielisesti ja turhaan menneeseen kaipaavan The Epiphanyn jälkeen Today Is The Day on täydellisen reipas pop ralli. Sweet Scorched Earthillä rakkaus elää kaiken loppumisen hetkiä. John Lennonista muistuttava soul-balladi Be Hurt saa vastapainokseen Eelsille prototyyppisen riemukkaan You Are The Shining Lightin, jonka veroista hykerryttävyyttä oli viimeksi tarjolla Dan Auerbachin viimevuotisella Waiting On A Song -albumilla.