THE BEATLES: The Capitol Albums Vol. 1

THE BEATLES
The Capitol Albums Vol. 1
Capitol

Vuonna 1966 The Beatles sai tarpeekseen amerikkalaisen Capitol-yhtiön röyhkeästä tavasta teurastaa alkuperäiset, tasapainoisiksi taideteoksiksi suunnitellut albumit ja rakentaa niistä enemmän voittoa tuovia tuotteita. Niinpä, kun Atlantin takaa tuli taas toive kuvasessiosta uutta keräilyalbumia varten, yhtye meni ja otatti itsestään kuvan raadeltujen nukkevauvojen ja veristen lihapalojen kanssa. Se oli kerrassaan vimmastunut vastalause. Siinä huudettiin suoraan päin levy-yhtiöpamppujen naamaa: "Lopettakaa albumiemme teurastaminen!"

Capitolilla ei kuitenkaan ymmärretty mitään siitä, mitä The Beatles oli karsealla kansikuvallaan halunnut viestittää. Siellä pistettiin tuotannon pyörät pyörimään, ja vasta sitten kun kauppiaat alkoivat soitella, etteivät he tämän näköistä albumia halua myydä, vedettiin painos myynnistä. Siitä tuli yksi kaikkien aikojen himotuimmista keräilyalbumeista.

Nyt, kun The Beatlesistä on jäljellä enää Paul ja Ringo, menee heidän oma levy-yhtiönsä julkaisemaan komeana boksina ne neljä ensimmäistä Capitol-albumia. Biisejä kolmella albumilla on kullakin vain 11 ja yhdellä 12. Kaikista kappaleista löytyvät sekä mono- että stereoversiot, vaan siltikään cd:t eivät ole pituudella pilattuja.

Kirkkaasti ja komeasti nämä laulut tietysti soivat, mutta koska The Beatlesin neljä ensimmäistä albumia eivät ole nimeltään Meet The Beatles, The Beatles Second Album, Something New ja Beatles '65, ansaitsee tämä paketti vain kaksi tähteä.