CANNIBAL CORPSE: Gore Obsessed

Arvio julkaistu Soundissa 03/2002.
Kirjoittanut: Antti Mattila.
Ensimmäisellä biisillä kuvaillaan yksityiskohtaisesti sarjamurhaajan toimia. Toisella lyödään kirveellä pää halki ja kolmannella maataan kuopan pohjalla nälkäisten zombieiden ruokana.

Arvio

CANNIBAL CORPSE
Gore Obsessed
Metal Blade

Ensimmäisellä biisillä kuvaillaan yksityiskohtaisesti sarjamurhaajan toimia. Toisella lyödään kirveellä pää halki ja kolmannella maataan kuopan pohjalla nälkäisten zombieiden ruokana. Australiassa, Uudessa Seelannissa ja Koreassa tästä bändistä saatiin tarpeekseen jo kauan ennen näitä kekkereitä: Corpse on noissa maissa kiellettyä tavaraa.

Cannibal Corpse on helppo maali moraalinvartijoille. Kun piirretyssä levynkannessa roikotetaan suolia ja laulussa sanotaan, että nyt minä syön sinut, katsotaan rajoilla aiheelliseksi tarkistella passeja vähän tarkemmin. Metalliscenessä Cannibal Corpse ei ole järkyttänyt ketään vuosikausiin. Outojen syömistottumusten sijaan se tunnetaan nimenomaan raivokkaasta death metallista, johon voi luottaa. Bändin veriroiskeiset sanoitukset ovat muuttuneet vain hupaisaksi yksityiskohdaksi ja riehakkaan musiikin lisämausteeksi. Tuskin tämä viisikko ketään edes tönii, maistelemisesta puhumattakaan.

Queensrÿchea ja Nevermorea tuottanut Neil Kernon on kiristellyt Gore Obsessedille aiheeseen sopivat, kireät soundit. Bloodthirstin tapaan Gore Obsessed keskittyy nopeisiin biiseihin ja hengähdystaukoja, joita onnistuneesti kokeiltiin Gallery Of Suicidella, ei enemmälti kuulla. Pit Of Zombies tosin rokkaa oudon innokkaasti Cannibaliksi ja pientä suvantoakin pilkkomisessa pidetään. Rehvakkaan alun jälkeen suoli alkaa tukkeutua ja levy kangistuu tasapaksuksi mätöksi. Silti tälläkin kiekolla kuullaan loistavia täsmäiskuja ja muistutuksia siitä, mistä amerikkalainen death oikein lähti liikkeelle.

Corpsen levyt eivät ole koskaan olleet niitä kiekkoja, joita kuunnellaan pari kuukautta putkeen suu ihastuksesta ammollaan. Niillä täytetään lyhyempää tarvetta poistaa tajunnasta kaikki ylimääräiset ja ahdistavat arkiset ajatukset. Pää tyhjäksi ja Cannibal Corpsea tilalle. Siinä tarkoituksessa tämä bändi on aina ollut erinomainen. 

Lisää luettavaa