Levyarvio: Yltiösentimentaalista murjottamista ja kerrasta latistuvia popkulttuuriviittauksia – Weezerin uusin ärsyttää mutta ei ole vailla ansioita

Weezer
OK Human
Atlantic

Poikkeusolosuhteet pistivät Weezerin julkaisukalenterin uusiksi, ja siksi yhtye siirsi Van Weezer -albumin julkaisun tulevaisuuteen ja työsti valmiiksi jo 2017 aloitetun OK Human -albumin äänitykset. Kiusaannuttavaksi isukkirockyhtyeeksi muuttuneen powerpopveteraanin uusi levy on sitä samaa Weezeriä, josta itse etäännyin joskus Make Believen (2006) jälkeen.

Make Believen nurkilla tapahtui niin, että Rivers Cuomon itsesääli ja nillittäminen vieraannuttivat, kun yhtyeen neljä ensimmäistä albumia olivat muodostuneet henkilökohtaisesti tosi tärkeiksi julkaisuiksi. On kuitenkin myönnettävä, että säveltäjänä Cuomo on kyennyt laajentamaan palettiaan. Ei paljoa, mutta kuitenkin.

Totta puhuen, edellä mainituista syistä en tunne yhtyeen 2010-luvun tuotantoa kovinkaan hyvin, mutta siltikin väitän, että kappaleen Bird With A Broken Wing melodia on kauneinta, mitä Cuomo on saanut aikaan 1990-luvun merkkiteosten jälkeen.

OK Human onnistuu pääsääntöisesti ärsyttämään. Yltiösentimentaalista murjottamista ja kertalaakista latistuvia popkulttuuriviittauksia ei vapaaehtoisesti jaksa kuunnella. Ei levy kuitenkaan ansioton ole. Kappaleita tukevat orkesterisovitukset ovat kiehtovaa kuunneltavaa.