WEEZER: Weezer – Deluxe Edition

WEEZER
Weezer - Deluxe Edition
Geffen

Weezerin ensimmäisen pitkäsoiton kymmenvuotista taivalta juhlistava Deluxe Edition on ilahduttavan laadukas. Erityisen maukas on bonus-cd, joka on muutamaa ympäripyöreää liverepäisyä lukuun ottamatta pullollaan ensiluokkaista materiaalia. Levyltä löytyy muun muassa kolme kappaletta Weezerin ensimmäiseltä kunnon demolta, fanien silmissä legendaariselta The Kitchen Tape -nauhoitteelta (1992), jota ei ole virallisesti julkaistu ja jota bändi käytti lähinnä keikkojen hankkimiseen. Undone – The Sweater Song ja Only In Dreams soivat tällä nauhalla jo hämmästyttävän valmiina, kun taas aiemmin täysin tuntematon Paperface osoittaa, että bändin räkäpunk-vuosista oli kulunut ajallisesti vasta vähän.

Debyytiltä raakatuista biiseistä Lullaby For Wayne ja I Swear It's True eivät tuo mitään olennaista Weezer-aikakirjoihin, toisin kuin sinkkujen b-puolille ja sekalaisille kokoelmille päätyneet Mykel And Carli, Susanne, My Evaline ja Jamie. Kappaleet osoittavat että nuoren Rivers Cuomon sävelkynä oli vuosina 1993-95 niin terävässä kunnossa, että ilmiselviä sinkkuhittejä pystyttiin surutta paiskaamaan toisarvoisille julkaisulle.

Tyylikkään paketin kruunaa Weezerin taustapiruna uran alusta asti hääränneen Karl Kochin asiantuntevasti kokoama vihkonen. Sekä informatiiviset että hauskat tekstit luovat kuvan yhtyeestä, joka arvostaa fanejaan ja haluaa tarjota heille vain laatua.