Levyarvio: Kun vitsistä tuli totta – Weezerin coverlevy on hirveää kuultavaa

Weezer
Teal Album
Atlantic

Tarina on sympaattinen. Vuonna 2017 14-vuotias clevelandilaisteini Mary Clem loi Twitteriin tilin @weezerafrica ja aloitti kampanjan, jonka tavoitteena oli saada Weezer tekemään versio Toton Africasta. Seuraavan vuoden toukokuussa unelma kävi toteen.

Ja nyt tuo unelma on mennyt pilalle, koska Rivers Cuomon jengi on jatkanut vitsiä ja tehnyt aivan hirveän coverlevyn. African lisäksi bändi on valinnut esitettäväkseen muita viiden tähden popbiisejä ja taputellut niistä kasaan mahdollisimman epäluovia kopioita, jotka kuulostavat juuri niiltä alkuperäisiltä, mutta niin, että lauluista on riisuttu pois kaikki suuruus ja taika. Tulkinnat tai uudet näkökulmat eivät nähtävästi ole kiinnostaneet.

Jos Teal Album on tarkoitettu hauskaksi välipalalevyksi, se ei ole hauska. Jos sen on ajateltu olevan virkistävä kunnianosoitus Cuomon suosikkibiiseille, se ei ole virkistävä eikä kunnianosoitus. Ja jos se on tehty esittelemään vanhaa musiikkia uudelle yleisölle, mikä aika usein jää cover-levyjen ainoaksi meriitiksi, ei se oikein sitäkään tee. Vai onko Weezerin fanikunnassa montakin ihmistä, jotka eivät ole aikaisemmin kuulleet Take On Metä, Paranoidia, Billie Jeania tai Everybody Wants To Rule The Worldia?

Vieläköhän ruotsinlaivoilla olisi tilaa yhdelle bändille?