VAN MORRISON: Magic Time

VAN MORRISON
Magic Time
Exile

Neljän levytysvuosikymmenensä aikana Van Morrison on ehtinyt saada aikaan monenlaista jälkeä, joskus täydellisesti onnistuen, mutta välillä ojanpientareitakin ryskyttäen. Jos tyyliuskollista Morrisonia kaipaa, Magic Timella ei astuta juurikaan harhaan. Mukana on runsaasti Van The Manille tunnusomaista kelttiläissoulia, r&b:tä ja kepeää puhallinpitoista jazzpoljentoa, ja mies itse laulaa vakuuttavasti.

Stranded aloittaa levyn musiikkia lepopäivän ratoksi -tyylillä, verkkaisesti, mutta ei vielä hämmästyttävästi vaikka täyteläisestä bändisoinnista saadaankin nauttia. Seuraavana kuultava Celtic New Year sen sijaan kohoaa viekottelevuudessaan yhdeksi levyn kohokohdista. Toinen ehdoton herkkupala on muhevan Hammondin siivittämänä rauhallisesti mutta koskettavasti etenevä Just Like Greta, jossa laulaja haluaa Great Garbon lailla olla yksin.

Jousisektion sävyttämällä The Lion This Timella Morrison näyttää olevansa parhaimmillaan vaikuttava tulkitsija, joka ei aina sorru ylitulkintaan, vaan osaa osua myös juuri maaliinsa. Nimestään huolimatta Keep Mediocrity At Bay on melko tavanomaista r&b:tä, Magic Time puolestaan tutun ja turvallisen kuuloinen herkistelyballadi, jonka Rod Stewart voisi hyvin coveroida.

Magic Time on miellyttävä kokonaisuus, jolla mikään ei varsinaisesti tunnu menevän metsään. Vaikka sen todelliset huippukohdat ovat harvassa, levy kuitenkin muistuttaa kuulijaa siitä, että Van Morrisonia ei kannata vielä säilöä minkään tyylilajin hall of fameen.