Metal Hammer -lehti rankkasi vuoden parhaat metallilevyt – Listalla mukana myös suomalaisedustusta

https://www.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_m0nkSCcpt2Qinq4qxJ0KfvNzBfSyRAxqE

Voiton nappasi Tool.

Arvostettu pitkän linjan raskaan musiikin erikoislehti Metal Hammer on julkaissut oman top 20 -listansa vuoden 2019 parhaista metallilevyistä. Mukaan on päässyt myös suomalaisedustusta, sillä Swallow The Sunin mainio When A Shadow Is Forced Into The Light -albumi löytyy listan sijalta yksitoista. Taakse jäivät muun muassa sellaiset suurnimet kuin Opeth, Killswitch Engage ja Rotting Christ.

”Kitaristi Juha Raivio on nostanut tunteellisen intensiteetin rimaa tällä karulla mestariteoksella ja teroittanut kaikki ne työkalut, jotka ovat tehneet goottisesti doom-deathistä yhden vaikuttavimmista ja syvällisimmistä metallin alalajeista. Elegantin äänitteen jokainen taso tuo esiin kärsimystä ja melankoliaa, mutta levyn ylellinen laatu tuo myös iloa tuskan keskellä”, Metal Hammerissa perustellaan valintaa.

Ykköseksi lehden kriitikkoraati nostaa puolestaan Toolin hartaasti odotetun Fear Inoculum -albumin. Listakärkeen on nostettu muitakin veteraaneja ja niin sanotusti ”varmoja nimiä”, sillä sijalta kaksi löytyy Rammsteinin Rammstein ja Slipknotin We Are Not Your Kind sijalta kolme. Viiden parhaan joukon täydentävät lisäksi Devin Townsend sekä Venom Prison.

Alla Metal Hammerin listan kärkikymmenikkö. Koko top 20 -listan voit katsoa täältä.

1. Tool – Fear Inoculum
2. Rammstein – Rammstein
3. Slipknot – We Are Not Your Kind
4. Devin Townsend – Empath
5. Venom Prison – Samsara
6. Lingua Ignota – Caligula
7. Employed To Serve – Eternal Forward Motion
8. Chelsea Wolfe – Birth of Violence
9. Baroness – Gold & Grey
10. Cult of Luna – A Dawn to Fear