TORI AMOS: To Venus And Back

TORI AMOS
To Venus And Back
Atlantic

Vuoden 1996 Boys For Peleltä löytyviä Caught A Lite Sneezeä ja Talulaa kuunnellessa oli ikävä vuoden 1992 Little Earthquakesiltä löytyviä Precious Thingsiä ja Chinaa. Kaipuuntunteen kirvoitti lähinnä pelko siitä, että Tori Amos vaikutti hyvää vauhtia kadottavansa kykynsä melodioiden metsästämiseen ja jalostamiseen. Kun lauluntekijän tuore To Venus And Back -tupla sitten saa ikävöimään jo Boys For Peleäkin, yhtälön ratkaiseminen tokko tuottaa vaikeuksia.
Torin elämässä on raporttien mukaan aina tapahtunut, joten laulunaiheita lienee riittänyt. Vaan nyt vaikuttaa siltä, että mammautuminen lamauttaa erään aikamme hienoimmista naisäänistä. Onko Torin persoonassa todellakin tapahtunut äidiksi tulon myötä jokin animan ja animuksen tasapainoa täysin järkyttänyt muutos? No, oli syy mikä hyvänsä, seuraus on silti se, että To Venus And Back on toistaiseksi vähäverisin paketti, jonka Amos on maailmaan saattanut.
Vajaan 50 minuutin mittainen studiopuolisko ei tarjoa kitkapintaa juuri nimeksikään. Varsinaisia ilonaiheita haahuilevan pienieleisten lauluhahmotelmien keskellä ovat vain Juárez ja Concertina. Yli 70-minuuttinen keikkapuolisko saa paremman arvosanan. Kolmen b-puolen (Cooling, Sugar ja Purple People) lisänä tarjottu kymmenen vanhan tutun albumiraidan paketti vakuuttaa. Määrä ei vieläkään korvaa laatua, mutta katsellaan Torin toilailuja vielä tämän kerran sormien läpi.