Arvio: Deep Purple on vanhoilla päivilläänkin iskussa – Whoosh! on tasokas ja vireä rocklevy

Deep Purple
Whoosh
Ear

Whooshin myötä seitsemällä vuosikymmenellä levyjä julkaissut heavy rock -legenda on verevässä kunnossa. Kaikilla 21 albumilla soittaneen rumpali Ian Paicen tyylikkäästi groovaava työskentely on hekumallista, ja aisapari Roger Glover hallinnoi bassoaan mainiosti. Mark II -kokoonpanosta niin ikään peräisin oleva Ian Gillan käyttää ikääntynyttä äänialaansa tyylikkäästi. Miehen karismaattisen tarinoiva ote on mukavaa kuultavaa.

Albumin biisimateriaali on pääsääntöisesti vahvaa, ja pienellä karsinnalla kokonaisuus olisi saatu tiivistettyä varsin rautaiseksi. Jon Lordin kuoleman jälkeisistä laatulevyistä Whoosh ei yllä aivan And Now What -albumin (2013) loistoon, mutta saavuttaa kyllä mainion edeltäjänsä InFiniten (2017) tason. Parissa kohdassa Lordin korvanneen Don Aireyn kapakkapiano irvistyttää, mutta urkuhommat toimivat oivasti. Bändi kuulostaa aivan Deep Purplelta, nimenomaan siltä charmantisti ikääntyneeltä versiolta.

Albumin kiinnostavinta materiaalia ovat syvällisemmät kappaleet kuten nimibiisin virkaa toimittava Man Alive ja vaaniva Step By Step. Rehevästi puksuttava Whoosh ei ehkä kokonaisuutena jää aikakirjoihin, mutta on silti taas yksi legendaarisen yhtyeen vireä ja laadukas rock-albumi.