DEEP PURPLE: In Concert With The London Symphony Orchestra Conducted By Paul Mann

DEEP PURPLE
In Concert With The London Symphony Orchestra Conducted By Paul Mann
Eagle

Kun Purple vuonna 1969 soitti Jon Lordin säveltämän Concerto For Group And Orchestran The Royal Philharmonic Orchestran kanssa, juuri bändiin astuneet Ian Gillan ja Roger Glover nyrpistelivät nokkaansa. Niin teki myös orkesteri, joka ei oikein innostunut karvapäiden hengentuotteista. Lähes päivälleen 30 vuotta myöhemmin samaisessa Royal Albert Hallissa intoa tihkuu niin Lontoon sinfoniaorkesteri kuin kaksi epäilevää Tuomastakin.
Konserton 30-vuotisjuhlia varten Lord hieman paikkaili teostaan. Vanha tenho on tallella alusta saakka: yksinäinen klarinetti esittelee teeman, jota orkesteri paisuttaa viisi minuuttia, kunnes Purple tömäyttää sisään, pöllii teeman sähkökitaralle, maistelee sitä vähän ja karkaa omiin kuvioihinsa. Äänentoistosta ja innostuksesta johtuen teos on paremmassa kuosissa kuin ensiesityksessä.
Ilta alkaa kuitenkin soolotöillä. Lordin pianolle perustuva hiljainen Pictured Within luo tunnelman, jota kasvatetaan lukuisilla vierailuilla (Ronnie James Dio Gloverin Sitting In A Dreamissa ja Love Is Allissa) ja Gillan-vetoisilla rock-numeroilla Via Miami ja That’s Why God Is Singing The Blues. Lopulta päästään Wring That Neckiin, joka on rakennettu hyvin vahvasti orkesterin varaan. Jos Metallican S&M:n orkesteriosuudet tuntuivat liian laimeilta, verratkaapa tämän levyn Wring That Neckiä biisin muihin liveversioihin. Yleisöä huudatetaan vielä kolmella Morsen aikaisella biisillä ja Smokella. Sinfoniaorkesterin tuki on varauksettominta Sometimes I Feel Like Screamingissa. In Concert… on juhlava kertomus epätavallisesta illasta. Sen myötä pääsee tirkistelemään legendan taiteellisempaa sivupersoonaa ja ylivoimaista musiikillista osaamista.