MANIC STREET PREACHERS: This Is My Truth Tell Me Yours

MANIC STREET PREACHERS
This Is My Truth Tell Me Yours
Epic

Manicsien masterplan oli alunperin julkaista kaikkien aikojen paras rock-albumi, jota myytäisiin 16 miljoonaa, ja hajota samantien. This Is My Truth Tell Me Yours on jo Manicsien viides albumi ja se on aikuisrockia isolla A:lla. Aikuisrock ei ole Manicseille uusi aluevaltaus, mutta näin radioystävällinen soundi saa ehkä jo muutkin kuin vanhan koulun Richey -fanit protestoimaan. Manics -fanithan ovat perinteisesti jakautuneet kahtia. Hardcore-osaston mielestä Manicsien kuuluu olla Motown Junk ja toisen (isomman) puoliskon mielestä Motorcycle Emptiness rullaa paremmin.
This Is My Truth on hieno paketti viihteellisemmästä Manics -soundista pitäville. La Tristessa Dureran bassolinjaa lainaava single If You Tolerate This, Your Children Will Be Next on yhtä eeppinen kuin A Design For Life ja se onkin yllättäen sijoitettu albumin kakkosraidaksi. Albumin kaunein kappale The Everlasting pistää hiljaiseksi, vaikka ei tietisikään sen kertovan Richeystä. James Dean Bradfield laulaa äänellä, jonka rinnalla Thom Yorke kuulostaa leikkiautonsa hukanneelta penskalta.
You Stole The Sun From My Heartin ensitahdit tuovat mieleen New Orderin, mutta biisi paljastuu pian Manicsien tarttuvimmaksi pophitiksi. Keskinkertaisiksi raidoiksi voidaan nimet ainoastaan intialaisvaikutteinen Tsunami ja Hillsboroughin jalkapallo- onnettomuudesta kertova South Yorkshire Mass Murderer.
This Is My Truth ei musiikillisesti ole yhtään vaihtoehtoisempi kuin Bon Jovi tai Bryan Adams. Hämmennystä lisää myös Richeyn katoamisen jälkeen Manicsien teksteistä yksin vastaava Nicky Wire, joka kertoo pitävänsä enemmän imuroimisesta kuin viinasta, pulvereista tai soittamisesta. Ei kuulosta kovin rock’n’rollilta, mutta kaikesta huolimatta Manic Street Preachers on maailman tyylikkäin, tärkein ja puhuttelevin rock-yhtye tällä hetkellä.