BRUCE SPRINGSTEEN: Springsteen & I DVD

BRUCE SPRINGSTEEN
Springsteen & I
Eagle Vision

Bruce Springsteenin merkityksestä faneille kertova Springsteen & I -dokumenttielokuva koostuu suureksi osaksi fanien itse itsestään kuvaamista videoista. Ridley Scottin tuottamassa dokumentissa fanit kertovat suhteestaan Springsteenin musiikkiin sekä artistiin itseensä. Bruce Springsteen, jos kuka, onkin oikea kohde tällaiselle dokumentille.

Baillie Walshin ohjaamassa dokumentissa tulee hyvin esille se, miksi Springsteen on niin suosittu. Hän on faneilleen kaikkensa antava laulaja, joka ei päästä itseään helpolla – tämä nähtiin esimerkiksi kesän 2012 Helsingin-keikalla, joka kesti yli neljä tuntia.

Dvd:llä fanit kertovat tarinoitaan, joiden myötä ”Pomon” musiikin merkitys aukenee entistä enemmän. Osa dokumentissa puhuvista faneista on tavannut tähden ja lumoutunut tästä, osan elämä on muuttunut vain ja ainoastaan miehen musiikin vuoksi.

Springsteen & I -dokumenttia on markkinoitu fanien rakkauskirjeenä laulajalle. Sitä se todella on, luiskahtaen välillä kuitenkin ahdistavasti henkilöpalvonnan puolelle.