BRUCE SPRINGSTEEN: The Ties That Bind – The River Collection

BRUCE SPRINGSTEEN
The Ties That Bind – The River Collection
Sony


The River (1980) on ollut minulle aina hieman ongelmallinen albumi. Suurimpien Bruce-suosikkieni välissä (Darkness On The Edge Of Town, 1978 ja Nebraska, 1982) se on tuntunut hajanaiselta möhkäleeltä. Vimmaista tulkintaa ja upeita biisejä tuplalevylle ripoteltuna, mutta kokonaisuutena jotensakin uuvuttava. Tiedostan toki, että vika on itsessäni.

Tupla-Riveriin verrattuna tällä paketilla ensimmäistä kertaa virallisesti julkaistava, puolet lyhyempi esi-inkarnaatio The Ties That Bind tuntuu heti läheiseltä. Kymmenen hienon biisin kompakti ja yhtenäinen nippu. Pari tuplalta ylijäänyttä (etenkin todella upea Cindy), sekä The Riverin parhaita paloja aavistuksen eri asussa. Tosin You Can Look (But You Better Not Touch) vieroksuttaa rockabilly-versiona.

Puolet lyhyempi esi-inkarnaatio The Ties That Bind tuntuu heti läheiseltä. Kymmenen hienon biisin kompakti ja yhtenäinen nippu.

Eikä siinä vielä kaikki. Neljäs cd esittelee näinä vuosina hurjan tuotteliaana olleen Springsteenin ylijäämäbiisejä, joista 11 ennen julkaisemattomia ja joiden taso on todella kova.

Dvd-osuuden korkkaa tunnin dokumentti, mutta varsinainen aarre on 2,5-tuntinen keikkataltiointi Arizonan Tempestä vuodelta 1980. Hengästyttävän energinen ja intensiivinen keikka ensimmäisestä minuutista alkaen. Laadukas myös soundeiltaan sekä kuvaukseltaan.

Kerrankin deluxe-paketti, joka on pelkkää kultaa.