BOB DYLAN: Live 1964: Concert At Philharmonic Hall – The Bootleg Series Vol. 6

BOB DYLAN
Live 1964: Concert At Philharmonic Hall - The Bootleg Series Vol. 6
Columbia

Bob Dylan on päässyt vanhojen äänitteidensä julkaisusarjassa jo kuudenteen osaan. New Yorkissa äänitetty Live 1964 on historiallista Dylania jo siksi, että varhaiselta akustiselta kaudelta ei ole tätä ennen virallista konserttitaltiointia julkaistu. Livealbumi tosin oli levy-yhtiön suunnitelmissa, mutta liian-nopee-Dylan tuli kuin ohimennen sabotoineeksi nämä aikeet. Dylan oli löytämässä sähkön levyttäen jo kolmen kuukauden kuluttua Bringing It All Back Homen. Paluuta akustiseksi protestilaulajaksi ei ollut. Vajaan vuoden sisällä oli ilmestynyt myös Highway 61 Revisited.

Live 1964 -tuplan välillä hillittömiäkin tulkintoja kuunnellessa huomaa kuinka pitkän matkan maailman paras ja tärkein singer-songwriter on kulkenut. Jossain vaiheessa syrjäänvetäytyvän ja kärttyisen imagon omaksunut artisti oli 40 vuotta sitten hihittelevä humoristi, joka veti Halloweenin kunniaksi Dylan-naamarin päähänsä ja piti yleisönsä taikurin lailla hyppysissään.

Levykaksikon kappaleista suurin osa tulee paria kuukautta aiemmin ilmestyneeltä Another Side Of Bob Dylanilta, mutta mukana on myös näytteitä The Freewheelin’ Bob Dylanilta, maistiaisia tulevalta studiolevyltä ja muutama levyttämätön biisi. Don’t Think Twice, It’s All Rightin taiteelliset vapaudet kirvoittavat yleisöltä spontaanit väliaplodit. Raikuvimman vastaanoton saavat kuitenkin The Times They Are A-Changin’ -levyn väkevät protestilaulut, joista With God On Our Side on George W. Bushin sotahulluuden ansiosta ajankohtaisempi kuin aikoihin. Raita on myös yksi neljästä esityksestä, joilla Dylanin rinnalla esiintyy ex-rakastettu Joan Baez.

Live 1964 on paitsi komea ja tervetullut dokumentti myös hieno osoitus siitä, kuinka järisyttävä voima yhdessä miehessä ja äänessään voi parhaimmillaan olla.